HTML

C#, hogy megértsd!

C# az alapoktól, azért, hogy megértsd... Nem 24óra alatt:P

Friss topikok

Archívum

2010.02.07. 09:08 Beginpro

3. A memória

A memória nagyon fontos a számítógépekben.

A memóriáknak sok fajtája látezik, ilyenek a regiszterek, melyek általában billenő áramkörök, vannak ROM, RAM memóriák, és persze Flash memóriák. Ezek után érdemes részletesen utánanézni. logout.hu/bejegyzes/elp/memoria_tipusok_mukodesuk/hsz_1-50.html

Az általunk fontos memória a RAM típusú memória a számítógépben. Ezekről azt kell tudni, hogy címük van, és a processzor cím szerint tudja írni és olvasni. Ha írni akarja kirakja a cím vezetékre a memória címet, és egy jelet, hogy írni, vagy olvasni akarja-e. A memóriák címvezetéke lehet például 32, 64bites, ez lényegében a vezetékek száma, de ez ebben a formában nem teljesen igaz. Egyenlőre az a fontos, hogy a memóriákat címekre osztjuk, és minden címhez tartozik egy kis terület. A memóriák címének meghatározására sokféle címzést kitaláltak, ezeket nem részletezném, csak úgy felületesen a fontosabbakat.

  • Direkt címzés: Ilyenkor az utasítások a közvetlen memóriacímet tartalmazzák.
  • Indirekt címzés: Ebben az esetben az utasítás azt a mamóriacímet tartalmazza amely a tényleges memóriacímre mutat.
  • Regiszteres címzés: Ez egy összetettebb eset. A memória címét az egyik regiszter és az utasítás együttesen határozza meg. Ilyen címzések például a bázis relatív címzés, utasítás relatív címzés.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://csharp.blog.hu/api/trackback/id/tr991735712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása